Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Juniorka porazila v generálce Louňovice

Před blížícím se startem jarní části divizní skupiny A si naše juniorka poradila s Louňovicemi 3:1.

Juniorka porazila v generálce Louňovice

Utkání hrané na umělé trávě sice nepostrádalo patřičný důraz a nasazení, zároveň však bylo z obou stran, zejména v prvním poločase, plné nepřesností. Svěřenci trenéra Slezáka posíleni tentokrát o zkušeného „áčkaře“ Michaela Žižku nevstoupili do utkání zrovna nejšťastněji. Neproměněná šance v úvodu utkání, kdy se míč po skrumáži ve vápně odrazil pouze od břevna, byla louňovickými potrestána v 9. minutě. Vybíral sice stačil první střelu zblokovat, opakovaný pokus však již prošel za zády brankáře Havránka.

Odpověď z naší strany se dostavila až v závěrečných minutách prvního dějství. Zato však hned dvojnásobná. Nejprve se ve 38. minutě po rychlém kontru prosadil po centru Macháče hlavou Šplíchal a o pět minut později precizně zahraným přímým kopem zvrátil stav v náš prospěch Ludvík.

Druhý poločas přinesl kromě příjemného sluníčka i příjemné herní zlepšení našich juniorů. Výborně hrající Macháč z pravé strany záložní řady vyzval ke skórování nejprve Vašuta, jehož lob nenabral potřebnou sestupnou trajektorii, a poté kdy sám vybojoval míč i Živného, jenž při postupu ze strany tváří v tvář gólmanovi Louňovic selhal. Neujaly se ani střely ve druhém poločase velice aktivního Vašuta a střídajícího Petličky. O výsledku tak definitivně rozhodl až samotný závěr utkání. V 81. minutě se míč přes Žáčka a Koubu dostal k agilnímu Macháčovi na jehož přihrávku si skvěle seběhl Vašut a usměrnil míč za záda brankáře Louňovic.

První jarní divizní zápas čeká juniorku již příští víkend. Na Šeberově vyzve v důležitém utkání o záchranu Rokycany. Výkop je naplánován tradičně na 10:15.