Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Na úvod přípravy prohra U17

Po prvních letních trénincích přišel i první přípravný zápas proti Dynamu České Budějovice.

Na úvod přípravy prohra U17

Jihočeši nám utkání zkomplikovali již před jeho začátkem, protože přijeli o 75 minut později, takže než se začalo, naši kluci už měli v nohou tréninkovou jednotku.

Úvod zápasu připomínal noční můru. Ztráta míče na vlastní polovině znamenala rychlou akci a zakončení, a Dynamo vedlo  1:0. Prakticky vzápětí prošel středem hřiště jako nůž máslem přes 4 hráče záložník hostí a po jeho akci to bylo v 7. minutě o 2 branky. Prohrávali jsme 0:2. Z letního spánku jsme se však naštěstí probrali a hra se vyrovnala. Přišlo i snížení na rozdíl jedné branky: Charvát poslal krásný míč do běhu Šetinovi, který uvolnil Tomiče a jeho zakončení bylo přesné - 1:2. Ještě před poločasem jsme však vyrobili chybu při rozehrávce a soupeř využil našeho netaktického postavení a z dorážky skóroval na 1:3.

Po přestávce se zápas stal trochu nudou. Prakticky oba týmy se do vyložené šance nedostaly a hra se odvíjela mezi pokutovými územími.

Trenér Petr Vanko: "V úvodu bylo vidět, že jsou kluci v utkání poprvé po dovolených a pauze a chvilku nám trvalo, než jsme si osahali míč. To už ovšem bylo o 2 branky. Celkově si myslím, že zápas byl vyrovnaný, ale soupeř určitě měl šancí více. Určitě nám však dnešní měření sil rozkrylo mnoho nedostatků, na kterých musíme zapracovat. Rád bych ještě popřál Kevinovi, ať se brzy uzdraví, úspěšně dnes podstoupil operaci zraněného kolena."