Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Bohemka je ve finále Letního ligového poháru

Omlazený tým si poradil s Vltavínem, zítra čeká Klokany ve finále Sparta (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka je ve finále Letního ligového poháru

Soupeřem Bohemky v semifinále Letního ligového poháru Prahy byl pořádají klub Loko Vltavín. V sobotu odpoledne tak Holešovice viděly souboj značně omlazených Klokanů s týmem z ČFL.

První šanci měli Klokani již ve třetí minutě. Orolínův průnik zakončil Rein těsně vedle. Odpověď Vltavínu měl na svědomí Pečeňa, který střelou z okolí penaltového puntíku donutil Kurua ke skvělému zákroku.

Úvodní gól padl po čtvrthodině zápasu. Pavol Orolín proplul stojatými vodami vltavínské obrany, prostřelil i brankáře Čabu a Bohemka v šestnácté minutě vedla 1:0. Nic na tom nezměnil ani Marčík, jehož průnik zažehnal Kuru.

Ke konci prvního dějství měl velkou šanci Rein, jeho střelu po přihrávce od Šumského ale Čaba vyrazil. Na druhé straně se po souboji s Maxou ocitl na zemi Štumpf a kopala se penalta. Tu domácí Franěk proměnil a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhý poločas byl dlouho kouskován množstvím střídání. Jedinou větší šanci měl Maxa, který ale po Neradově pasu zakončil vedle.

Rozhodnutí přišlo 20 minut před koncem. Po Jiskrově centru se k míči v pokutovém území dostal Petr Nerad a šajtlí dostal Bohemku do vedení. O chvíli později bylo definitivně jasno. Václav Šebek šel sám na brankáře, kličkou se sice zahnal do nevýhodného úhlu, ale jeho nástřel před branku zakončil Košata na 3:1.

Při dvougólovém rozdílu se zápas už dohrával. Za šanci Vltavínu se dá označit jen Orolínovo odvrácení nebezpečně blízko vlastní tyčky. Zato Klokani se ještě jednou radovali. Dvě minuty před koncem našel Šedivý svým centrem Václava Šebka, který nekompromisně završil konečný stav na 4:1. Bohemka tak postoupila do finále Letního ligového poháru Prahy, ve kterém se zítra od pěti utká se Spartou.