Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Ve čtvrtek generálka na Spartě

Semifinále Letního ligového poháru Prahy je pro Bohemku zároveň ostrým testem před ligou.

Ve čtvrtek generálka na Spartě

Po návratu ze soustředění už se kvapem blíží první ligové zápasy. Krátce před vstupem do nejvyšší soutěže je ale místo ještě pro jednu soutěž – 2. ročník Letního ligového poháru Prahy. A hned jeho první zápas bude reprízou loňského finále. Na hlavním stadionu na Letné se utká Bohemka se Spartou.

Loňský vicemistr se vrátil z rakouského soustředění a ve čtvrtek mu bude zbývat pouhý týden do zápasu druhého předkola Evropské ligy proti švédskému Häckenu. Na Letné se poprvé představí letní posily Pauschek a Nhamoinesu, obnovenou premiéru zažije Kamil Vacek.

Také pro Bohemku se bude jednat o ostrý test před startem soutěže. “Jak pro Spartu, tak pro nás je to generálka. Pro ně na pohár, pro nás na ligu. Začínáme netradičně v pátek, takže generálka ve čtvrtek je optimální na přípravu. Sparta je soupeř na úrovni Plzně, takže si myslím, že nás prověří a že to pro nás bude aktuální ukázka výkonnosti,” vyhlíží zápas trenér Bohemky Jozef Weber.

Čtvrteční semifinále se odehraje ve stejném složení, jako loňský souboj o stejný pohár. Téměř před rokem rozhodoval o konečném vítězi až penaltový rozstřel, ve kterém se zaskvěl Jiří Havránek a rozhodl o tom, že premiérový ročník nové soutěže vyhrála Bohemka.

Ve čtvrtek se ale změní fáze soutěže i místo. Zápas začíná v sedm hodin na letenském hlavním stadionu, který bude také připraven v zápasovém režimu. Otevřeny tak budou i stánky s občerstvením a sektor pro hosty. Vstupenky v jednotné ceně 50 korun si můžete zakoupit dvě hodiny před výkopem utkání přímo na pokladnách stadionu. Zápas také živě vysílá sportovní kanál ČT Sport.

Letní ligový pohár Prahy: AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Čtvrtek 11. července 2013 (Letná)