Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Sparta přetlačila Bohemku v sedmé sérii pokutových kopů

V semifinále Letního ligového poháru Prahy rozhodovaly až pokutové kopy.

Sparta přetlačila Bohemku v sedmé sérii pokutových kopů

Semifinále Letního ligového poháru Prahy bylo zároveň reprízou loňského finále. Střetly se v něm Bohemka se Spartou. Oba týmy braly zápas jako generálku před vstupem do ostrých soutěžních zápasů, proto se zápas odehrál na hlavním stadionu Sparty na Letné.

Domácí prostředí ale rudé na začátku zápasu nijak zvlášť nenapružilo a byli to překvapivě Bohemians, kdo byl v prvních minutách aktivnější. První dva rohy ještě větší ohrožení pro Vaclíka neznamenaly, pak šla ale Bohemka do vedení. Hodinky přítomných ukazovaly symbolický čas 19:05, když Matěj Štochl využil Vackova zaváhání a získaný míč otřel střelou z dvaceti metrů zevnitř o tyč. 

Po vedoucím gólu se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách. V rudém dresu byli nejnebezpečnější kapitán Lafata se svým zástupcem Kadlecem, Zelenobílá obrana je ale hlídala a zakládala protiútoky, z nich se snažil prosadit hlavně střelec úvodní branky Štochl.
Těsně před uplynutím půlhodiny hry se Sparťané dočkali. Obránci Bohemky na malém vápně nepokryli Přikryla, který odražený míč propálil skrz Havránka.

Domácí se mohli téměř v zápětí ujmout vedení, to by ale Vácha musel mířit přesněji. Na druhé straně zasahoval proti tvrdé Bartkově střele Vaclík, a protože v poslední šanci prvního poločasu Kalina rozvlnil pouze boční síť, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase se v dresu Bohemky poprvé představil testovaný útočník Moustapha Ndiaye. I on tak přihlížel velké šanci Josefa Hušbauera, který tvrdou ranou otřásl Havránkovým břevnem.

Další obraz hry se v zásadě nezměnil od prvního dějství. Sparta držela, ale povětšinou narážel na připravenou obranu Bohemians, kteří se snažili rychle přecházet do protiútoku, souhra ale vázla na obou stranách.

10 minut před koncem nastoupil na hřiště čerstvý útočník Roman Bednář a začal velký festival šancí Sparty. Sám Bednář mohl skórovat minimálně třikrát, přičemž v největší šanci už překonaného Havránka zastoupil Krch. Brankáři Bohemky pomohla i tyč při šanci Lafaty a štěstí proti Kadeřábkovi a Polomovi. Za Bohemku reagoval Petr Nerad. Jako nejmenší hráč na hřišti se dostal k hlavičce, ale mířil těsně vedle. Na řadu tak přišly pokutové kopy.

Skvělý penaltový výkon Klokanů z minulého ročníku se bohužel neopakoval. Jako první nedal Jindřišek, ale i Sparta se v základní sadě pěti kopů jednou mýlila, když přestřelil Bednář. Rozhodla tak až sedmá série, ve které Vaclík chytil Neradovu střelu a vzápětí rozhodl Hybš o postupu letenských do finále. Bohemka si v sobotu zahraje o třetí místo s poraženým ze zápasu Viktorie Žižkov a Loka Vltavín.