Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

V neděli do Ďolíčku na Plzeň

Úřadující mistr přijede od tří hodin potrápit Klokany.

V neděli do Ďolíčku na Plzeň

Duely proti Plzni na domácím hřišti slibují v poslední době památné zápasy. Předloňská sezóna a utkání proti jistému vicemistrovi. Bohemka se potřebovala zachránit a v tom jí čelil vynikající tým Plzně. A naši hráči to dokázali! Loňské střetnutí na stejném místě a znovu srdceryvné zápisy do duší fanoušků. Kdo by si dnes nepamatoval památnou výhru závěru loňské sezóny v Ďolíčku? Už jistý mistr ligy přijel hájit svou čest na stadión Bohemians a těžce pohořel. Hrdina dne Elvis Bratanovič rozpoutal kanonádu a třígólovým přídělem zajistil Klokanům slavné vítězství. Povede se něco podobného i tentokrát? 

Zajistit další slávu zelenobílým barvám chce trenér Roman Pivarník. S čím on hodlá vyrukovat na víkendového soupeře? "Plzeň je špičkové mužstvo. Viděl jsem jejich zápas v Příbrami. Budeme se je snažit potrápit, dobře dostupovat," to jsou představy, s nimiž budou jeho svěřenci vstupovat do těžkého duelu: "Hrajeme doma, tudíž našim cílem bude dát i gól!"

Fanoušci celého českého fotbalu jistě ví, že již dnes náš soupeř vstoupí do rozbouřených vod bojů ve skupinách Evropské ligy. Vstříc úspěchům mu bude ale chybět několik základních pilířů. Daniel Kolář si odnesl zranění z kvalifikačního zápasu reprezentace a trojice Václav Pilař, Lukáš Hejda a Radim Řezník je dlouhodobě mimo hru taktéž z důvodu zranění. Na trenéra Pivarníka tudíž číhá otazník v podobě zahajovací jedenáctky soupeře: "Sestava bude pravděpodobně stejná jako v Příbrami, jejich kádr je kvalitní. Nastoupí v nejsilnější sestavě, protože hrají o titul," taková je vize lodivoda Klokanů.

Na co se ale diváci nedělního mače mohou ještě těšit vyjma soupeřových hráčů zocelených evropskými zápasy? Nadcházející střetnutí bylo zařazeno do nového projektu Skupiny SYNOT, kdy o poločasové přestávce bude probíhat soutěž o rovný milion korun. Vybraní šťastlivci změří přímo na hřišti své síly, a ten, který trefí z půlící čáry břevno, si odnese kýženou výhru. O této soutěži již dříve Virtuální Ďolíček informoval, více informací naleznete v článku pod tímto odkazem.

Pozorným fandům vršovického klubu jistě neuniklo, že do našich řad zavítala nová posila, mládežnický reprezentant Chorvatska Karlo Lulič. Jaký na něj má zatím pohled trenér A týmu Roman Pivarník, objeví se už o víkendu v zelenobílém dresu? "Lulič je tu chvíli, takže se hlavně rozkoukává. Není ještě ani zdravotně úplně fit, kdy doléčuje zranění," přibližuje situaci okolo nového hráče kouč Klokanů: "Je to především hráč do budoucnosti, uvidíme, jak bude vše dál." Jeho angažování pravděpodobně souvisí i s nově nastolenou strategií Bohemians, která se zaměřuje na mládež: "Je jedním z těch, s nimiž by se počítalo v nově nastolené cestě v práci s mladými hráči. Výhodou je komunikace, protože Karlo mluví bez problémů anglicky," přibližuje dále hráče Roman Pivarník.

S příchodem Luliče nastal zajímavý fakt, že Bohemka má v současné chvíli na soupisce dokonce dvanáct záložníků. Jak se na novou situaci ve vršovickém klubu dívá trenér A mužstva? "Jako přetlak to rozhodně nevidím. Hráči se chystají všichni společně, ten kádr je ale značně širší. Je tam hodně mladých hráčů jako Žaloudek, Blecha, nově i Kostka, u nichž je cíl především je etablovat v ligovém kolotoči," vysvětluje celou situaci pan Pivarník.

Jedním z mladíků v kádru je i Michal Hubínek, který v posledním utkání v Teplicích nastoupil a hned měl zásadní podíl na vstřelené brance. "Hubínek je právě jedním z těch výše zmíněných mladých hráčů," objasňuje jeho situaci kouč Klokanů: "U něj bychom chtěli, stejně jako u ostatních, aby naskakoval na deset patnáct minut a postupně nabíral zkušenosti. Nemůžeme si dovolit přespříliš rotovat sestavu, to nedělá nikdo, je to především ta cesta, kterou jsem naznačil výše," zodpovídá dotaz Roman Pivarník.

Ožehavé téma poslední doby - kdo nastoupí na hrotu útoku? V základní sestavě se v probíhající sezóně objevili už všichni tři útočníci. V minulém střetnutí si o výsostnou pozici jedničky řekl Patrik Schick, jenž se dostal i do nominace na sestavu kola. Jak vypadá situace okolo útočníků, to zodpověděl taktéž trenér Bohemians: "Naší snahou je to nějak stabilizovat. Vyžadujeme práci od všech a hlavně to, aby dávali góly. Pokud góly nebudou, tak je to pak jasné," praví kouč Pivarník: "Třeba Mikuš ze začátku nemohl hrát, ale už je zdravý, je i vyzkoušený a v šestnáctce gólový. Vše záleží i na tom, proti komu hrajeme. Jak to bude vypadat dál, to ukáže až čas," zakončil svou řeč lodivod Klokanů.

Na duel byl tentokrát jako hlavní rozhodčí nominován pan Michal Paták, asistenty mu budou dělat pánové Kryštof Mencl a Ondřej Pelikán. Čtvrtým rozhodčím je delegován pan Miroslav Zelinka. Utkání začíná v neděli 20.9. v 15:00.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit u partnera Bohemians společnosti Fortuna. Zápas s Viktorií nebude podle bookamkerů Fortuny pro Bohemku jednoduchý. Na hosty je vypsán kurz 1,45. Remíza je ohodnocena kurzem 4, na vítězství Bohemky nastavil bookmaker kurz na hodnotu 7,4. Na to, že Bohemka v utkání s úřadujícím mistrem neprohraje, je možnost si vsadit v kurzu 2,6. Na druhou stranu – bookmakeři spíše nevěří tomu, že Plzeň odehraje zápas s čistým kontem: na příležitost, že Bohemka dá branku, je kurz 1,67, na opačnou možnost, tj. že branku nevstřelí, pak kurz 2,05. Všechny sázkové příležitosti k tomuto zápasu naleznete zde.