Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Zlámal: Jestli vyhrajeme, půjdu za trenérem

Brankář Klokanů hodnotí dnešní postup do finále.

Zlámal: Jestli vyhrajeme, půjdu za trenérem

Ve dvou zápasech v základní skupině Tipsport ligy, do kterých Zdeněk Zlámal zasáhnul, nedostal ani branku. V semifinále inkasoval hned dvakrát, i přesto Bohemka dokázala zápas otočit a drtivým závěrem rozhodla o postupu do nedělního finále. Jak viděla utkání brankářská jednička, to si můžete přečíst na Virtuálním Ďolíčku.

Jak bys zhodnotil semifinále?
Dnes jsme dvakrát prohrávali, ale naštěstí jsme vždy vyrovnali a potom dal Hubajs (Michal Hubínek) nejhezčí gól v Tipsport lize, to nás nakoplo. Olomouc nás potrápila a je vidět, že hrát proti B týmu bývá někdy těžší, protože ti kluci jsou nažhavení, rychlí, dynamičtí. Bylo to těžké utkání, ale zvládli jsme ho a dostali se do finále.

Dnes jsme museli otáčet výsledek. Jaké to bylo na těžkém terénu?
Terén byl hodně těžký, ale pro oba týmy stejný. Na otáčení výsledků jsme z podzimu zvyklí. Pro nás to není nic nového a je vidět, že už jsme v tom docela zkušení (smích).

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 4:1 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 4:1 (1:1)
Jaká panovala v týmu nálada, když jste se dozvěděli o stavu hrací plochy? Nebáli jste se hrozícího zranění?
Samozřejmě, že jsme se trochu obávali. Na to ale člověk nesmí myslet. Každý je profesionál a dělá vše proti zranění. Dnes naštěstí všichni přežili ve zdraví a to je také důležité.

Opět jsme předvedli drtivý závěr. Myslíš, že nám vyhovují „anglické“ koncovky zápasů?
Doufám, že nám to takhle půjde i v lize. Teď je to sice hezké, ale důležitá je soutěž. Na tomto turnaji je dobré, že jsme alespoň trochu pod tlakem.

Dostali jsme laciné branky. Jak pracujeme na obranné fázi v tréninku?
Pracujeme na tom pořád, ale nikdy to není jednoduché. Přípravu bych zase až tak vážně nebral. Hřiště bylo dnes hodně těžké a až liga ukáže, jak jsme vyztužili obranu.

Tradičně jsme měli velkou fanouškovskou podporu.
Všechna čest našim fanouškům. Je to paráda. I díky nim jsme se dostali do finále. Podpora je obrovská a i na hráčích je vidět, že si daleko více věří. Je to úplně něco jiného, když fanoušci fandí, či nefandí. Ne nadarmo se říká, že fanoušci jsou dvanáctý hráč.

Vypsal trenér nějaké prémie za vítězství v turnaji?
Zatím ne (smích). Už jsme se trenéra ptali a říkal: „Vyhrajte a pak uvidíme.“ Děláme proto, co můžeme. Doufám, že to zítra zvládneme a jestli vyhrajeme, budu možná první, kdo za ním půjde.