Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Rychlé branky rozhodly o vítězství Plzně

Bohemka ve Štruncových sadech třikrát inkasovala a body neodvezla.

Rychlé branky rozhodly o vítězství Plzně

Na hřišti Plzně vyběhla Bohemka s jednou změnou v základní jedenáctce. Na postu hrotového útočníka nastoupil Pulkrab, jenž nahradil Necida. První pokus o ohrožení branky si připsal domácí Šulc, ale hlavou zakončil mimo a Le Giang situaci v poklidu kontroloval.

Domácí se sice snažili najít cestu do dobré pozice pro zakončení, ovšem Klokani dobře vyplňovali prostory a nedovolili ani sebemenší ohrožení vlastní branky. Šance Plzně přišla před uplynutím úvodní půlhodiny, když se zmocnil míče Beauguel a předal ho volnému Šulcovi, jenže proti němu skvěle zasáhl Le Giang, který vyloženou příležitost zneškodnil.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Na opačné straně po závaru v šestnáctce střílel Vondra, ale balon letěl vedle levé tyče. Následně bylo znovu v akci plzeňské duo. Forvard Beauguel přistrčil míč mladému Šulcovi, ale domácí záložník střílel kousek vedle branky Bohemians. Do šance se poté dral i Kayamba, avšak obránci Klokanů dobře vystoupili a střelu zablokovali.

Už se zdálo, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu. Jenže chvilku před poločasovou pauzou si vyražený míč na zadní tyč našel Kayamba, jenž ho bez větších problémů napálil do sítě a Plzeň rázem vedla. Těsným náskokem Viktorie také skončil první poločas.

Hned zkraje druhé půle měla Bohemka velkou šanci na srovnání. Byl totiž odpískán faul na Vaníčka na hranici šestnáctky. Hlavní sudí situaci ještě konzultoval s videorozhodčím a nakonec se ukázalo, že k nedovolenému zákroku došlo uvnitř velkého vápna, a tak následoval pokutový kop pro Klokany. Míč si vzal kapitán Jindřišek, jenže bohužel jeho úmysl brankář Staněk vystihl a střelu k pravé tyči lapil do rukavic. Vzápětí vypálil Bucha a křižnou střelou překonal Le Gianga. Branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení během akce, a tak zůstalo vedení Plzně jednobrankové.

Jenže jen na chvíli. Šulc sice sklepával míč pod sebe, ale odrazil se ještě od Levina a Bucha už balon doklepl do sítě a přidal druhý gól. Uběhly jen desítky vteřin a po pádu Havla v šestnáctce Klokanů se pískala penalta pro Plzeň. K té se postavil Beauguel a bezpečně vstřelil třetí gól Viktorie.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Korigovat stav mohl Levin, jenže gólman Staněk rychle vystartoval z branky a střelu vyrazil na roh. Do další šance Klokanů si naběhl střídající Novák, ovšem i jeho ránu ztlumil na dvakrát strážce branky Plzně. Na hřiště se dostál také forvard Necid. Nejprve pálil levačkou, ale Staněk si s prudkou ránou poradil. Podruhé chtěl usměrnit do sítě centr z levé strany, byl mu ovšem odmáván ofsajd.

V závěru se Zelenobílí dočkali, když na zadní tyč napálil balon do sítě Pulkrab a zkorigoval stav. O pár chvil později utkání skončilo a Bohemka ze západu Čech body neodvezla.