Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

B tým zakončil úspěšnou sezonu na stříbrné pozici

Projděte si zpětně také sezonu B týmu, která se Klokanům vydařila.

B tým zakončil úspěšnou sezonu na stříbrné pozici

Dovolená hráčů A týmu se pomalu chýlí ke svému konci, v případě hráčů B týmu začala teprve nedávno. Obě mužstva však spojuje jedna věc. Uplynulý soutěžní ročník byl nejúspěšnější za několik posledních let. Sezonu svěřenců trenéra Dalibora Slezáka si nyní projdeme od začátku.

Letní přípravu odstartovali Klokani i s novými hráči, kteří za sebou měli neúspěšnou baráž s Duklou za dorostenecký tým U19. Celá letní příprava se nesla v sehrávání nově tvořícího se týmu, a tak výsledky mohly leckoho zastrašit. V pěti zápasech skórovala Bohemka jen proti rezervě Českých Budějovic (3:3). Jinak se urodily porážky s Benešovem (0:1), Domažlicemi (0:3), pražskou Admirou (0:3) a v generálce s Živanicemi (0:1). V tomto utkání zmar ještě vyvrcholil, neboť si zranění odnesli stopeři Dostál s Matějem Kadlecem a křídelník Zeman. 

Bohemians B - Domažlice 5:0 (2:0)
Bohemians B - Domažlice 5:0 (2:0)
Do soutěže Bohemians vstoupili v srpnu na rozpáleném umělém trávníku v Karlových Varech, kde narozdíl od předešlých zápasů měli spoustu šancí, ale prohráli (0:2). Chuť si o týden později spravili v Plzni. V utkání B týmů se na každé straně představil zástup prvoligových hráčů. Souboj nakonec rozsekl jediným gólem Koutský. Domácí premiéra poté Klokanům nevyšla, když padli se solidně hrajícím Motorletem (0:2). Jakmile skončily prázdniny, najeli Klokani na vlnu. Nejdříve doma přivítali Písek, který v úvodní hodině hry vyřídili a připsali si tři body (4:2). Potvrdili je i v dohrávce na hřišti Králova Dvora, kde nastříleli pět branek (5:0). Výstavní gólem se blýskl Havránek a premiérovým Damašek.

V září vycestovali Bohemians poprvé v černé variantě dresů do nedaleké Hostouně, kde uhráli, jak se v dalším průběhu soutěže ukázalo, velmi netradiční remízu (1:1). Rostoucí tendenci výkonů i bodových zisků povýšili v domácím prostředí, kam zavítaly Domažlice v roli jednoho z aspirantů na celkového vítěze soutěže. Svěřenci trenéra Slezáka se nezalekli a "Chodům" nasázeli doma pět gólů (5:0). Premiéru po svém příchodu si odbyl Jan Morávek. Série bez porážky skončila v utkání plném velkých šancí, kdy byla úspěšnější domácí Dukla. Zejména díky Quadri Adediranovi, pozdější posile prvoligového Dynama České Budějovice. 

Druhá polovina podzimu však vyšla Vršovickým na výbornou. Na prohru v derby zareagovali poklidnou výhrou nad Baníkem Sokolov (4:1). Těžký oříšek je čekal na Admiře proti celku s nejlepší obranou v soutěži. S jediným zástupcem A týmu Janem Morávkem udrželi domácí tým na uzdě a vyhráli jasně (3:0). Následovala těsná vítězství nad Vltavínem a Českými Budějovicemi B (shodně 1:0). To doplnily ještě výhry ze hřiště Povltavské fotbalové akademie (2:1) a ve válce se Zbuzany (2:1). Díky ní se Klokani posunuli do čela tabulky. Podzim však skončil smutně, výhru sebraly Přeštice gólem v nastaveném čase, a tak náskok na čele tabulky během zimní pauzy byl pouze jednobodový. 

Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
Zimní příprava obsahovala celkem devět přípravných zápasů. Klokani čtyři vyhráli i prohráli, jediné utkání pak skončilo remízou. Do soutěže vstoupila Bohemka výhrou nad Karlovými Vary (5:2), ale o týden později doma v přímém souboji o první místo prohrála s rezervou Plzně (1:2). Neoblíbeným soupeřem celé sezony se stal Motorlet, protože i v jarním utkání Klokani padli (0:2). 

Následně zahájili Bohemians návrat do čela tabulky. Doma porazili Králův Dvůr i Hostouň (v obou případech 3:1), tři body přivezli i z Písku (5:2). Právě na jihu Čech nastřílel hattrick mladý útočník Müller. Z pozice lídra nastupovali tak Klokani do utkání v Domažlicích, které měly stejný počet bodů. Po neproměněných příležitostech prohrávali Bohemians po poločase 0:2. Když i po pauze zůstaly jasné šance Klokanů nevyužity, přestěhovaly se do čela tabulky právě Domažlice a Klokani z druhého místa čekali na jejich ztrátu. Zároveň však i oni museli své zápasy zvládat. Prohru z podzimu vrátili v derby pražské Dukle (3:2), zvládli dramatický duel v Sokolově (5:3) a třetí remízu v sezoně si připsali proti Admiře (1:1). 

Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
Koncovka jara se od té podzimní lišila. Na řadu přišel duel proti Vltavínu, který se rozehrál do výborné formy a do utkání šel se šesti výhrami v řadě. Stejně jako v předchozích zápasech, tak i tentokrát doplatili Klokani na neproměňování šancí a prohráli. Bodobě naprázdno vyšli také na hřišti rezervy Českých Budějovic a v soutěžní derniéře s Přešticemi. Dva domácí zápasy Klokani zvládli v poklidu, když porazili Povltavskou fotbalovou akademii (4:0) a přímo na hlavní ploše v Ďolíčku také Zbuzany (6:0). 

Soutěžní ročník 2022/2023 zakončili Bohemians na skvělém druhém místě. Střelec dvaadvaceti branek Vladimír Zeman ovládl tabulku střelců třetiligové skupiny A. V sezoně nastříleli Klokani celkem 68 branek, což je nejvíce v celé soutěži.