Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Dočkáme se výhry proti Le Havre?

Čtvrtým a předposledním soupeřem Bohemky na letním soustředění bude zítra tým Le Havru. Přístavní město v severozápadní Francii se může opět pyšnit prvoligovým týmem, místní klub se dokázal po dvou letech ve druhé lize vrátit mezi elitu...

Cesta zpět do první ligy nebyla pro Le Havre příliš obtížná. Přestože čtvrté místo v konečné tabulce bylo poslední postupové, své pronásledovatele nechal Le Havre za sebou o sedm bodů. V prvních čtyřech kolech sice vždy jen remizoval, ale v dalším průběhu soutěže si již počínal poměrně suverénně. Jedinou porážku na domácím hřišti mu připravil vítěz druhé ligy Ajaccio. Na postupu se podílel i slovenský brankář Alexander Vencel.

Le Havre je vůbec nejstarším francouzským klubem. Založen byl před 130 lety. Ve své historii jednou získal trofej pro vítěze národního poháru, dvakrát vyhrál druhou ligu. Nejlepším umístěním bylo 3. místo v první lize ze sezóny 1949/50. Dva mistrovské tituly z konce 19. století nemají takovou váhu pro slabou úroveň tehdejší soutěže.

Pro Bohemku to nebude první setkání s tímto soupeřem. Se stejným týmem měřila své síly už před rokem a díky gólům Martina Horáka a Pavla Kuliga zvítězila 2:1.