Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

V šatně žádné škody, jen hrubé nadávky

Zlínské vedení pustilo v neděli večer do světa zprávu, že hráči Bohemians zdemolovali část šatny po prohraném ligovém zápase. Tuto informaci si vedení v samotné šatně neověřilo, vycházelo pouze z informací pořadatelů. Dramaticky popsal potyčky po utkání i deník Sport. Ovšem od samotných aktérů zní hlasy: "Nebylo to tak dramatické."

V šatně žádné škody, jen hrubé nadávky

Zápas se dohrával v nervózní atmosféře. Při střídání dostal žlutou kartu Karol Kisel a poté přidal na adresu rozhodčího Járy ještě několik ostrých slov. Podobná atmosféra se přenesla i do útrob tribuny. Slovní přestřelka mezi nejvyššími představiteli obou klubů jen odstartovala vlnu nevole a nadávek. "Když jsme šli do kabiny, tak jsme hlasitě nadávali na rozhodčího. Zejména gólman Holec se do něj pustil pěkně ostře. Ale myslím, že to byla normální situace po tak vypjatém zápase," popisuje první minuty po závěrečbém hvizdu Jan Rajnoch.

Zlínské vedení po tiskové konferenci informovalo novináře, že v kabině hostí došlo k poničení zařízení šatny a že škody budou vyčíslené až po odjezdu týmu do Prahy. V té době vedení Zlína usuzovalo jen ze zvuků, které se ozývaly ze šatny klokanů. "V žádném případě jsme nic neničili. Zůstalo jen u nadávek, nevím, kde se ta informace vzala," podivuje se Rajnoch.

V úterý se k nedělnímu "hororu" vyjádřilo i zlínské vedení. "Je kolem toho velký humbuk. Nic tak vážného se nestalo. My chápeme situaci Bohemians a velkoryse chování fotbalistů po nědělním utkání přecházíme," reagoval na náš dotaz místopředseda FC Zlín Josef Duda. "Dnes (úterý) jsem mluvil s panem Švarcem, vše jsme si vyříkali a urovnali," podotkl ještě představitel zlínského klubu a pokračoval. "V šatně žádné škody nevznikly, jediné co vybočilo z normálu, byly verbální útoky hráčů a funkcionářů Pražanů, ale to prostě k fotbalu patří."

Nic se nerozbilo, žádné škody nevznikly, ostudu udělaly Bohemce jen slovní útoky hráčů a vedení. Žádný disciplinární podnět k této situaci ale zatím nebyl podán.