Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Klokany skolila chřipka, smutní Uhrin

Chřipka je největším soupeřem Bohemky dva dny před domácím utkáním s Příbramí. Celkem čtyři hráči jsou v zajetí této nemoci a trenéru Uhrinovi tak přibyly další vrásky na čele. Léčí se Obermajer, Lesák, Klinka a Strnad. Minimálně první dva jmenovaní měli být v základní sestavě, zda tomu tak bude, se rozhodne až zítra, ale Uhrin příliš nevěří. "Chřipka je horší než zranění, tu neošálíte. Člověk je zesláblý a nic s tím neudělá," říká trenér zelenobílých. <br/>Právě Lesák měl být náhradou na levé straně obrany za Třasáka, jenž dvakrát za sebou odehrál velice slabé utkání. "Ale teď si to musím nechat projít hlavou. Když nám odpadl Obermajer, tak těch beků už moc nemáme," dobře ví Dušan Uhrin.

Klokany skolila chřipka, smutní Uhrin

Pravděpodobná absence Klinky ho trápí o něco méně, protože by útočník hostující z Českých Budějovic v základní jedenáctce asi nebyl. "Útočníci se do šancí dostávají stále, na začátku jara jim to střílelo, nyní góly tolik nedávají, ale nechci bourat celou koncepci mužtva tím, že pošlu na hřiště úplně jiné hráče," vysvětluje trenér důvody, proč se střelcem z olomouckého utkání pro základ nepočítá.

Ke změně ale s největší pravděpodobností dojde na postu gólmana. Ke své premiéře se už chystá zimní posila z Pardubic David Šimon, který si z druhé ligy přinesl velmi dobrou pověst. Uvidíme, jak se mu bude dařit proti Chovancovým svěřencům, na které chce Uhrin vyrukovat s tvrdou a důraznou hrou. "Jim o nic nejde, když do nich zajedeme, tak je můžeme otrávit," plánuje taktiku mladý kouč.