Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Rád bych zůstal, říká brankář Šimon

Prvoligovou premiéru si v nedělním utkání proti Příbrami odbyl sedmadvacetiletý brankář <b>David Šimon</b>, jenž do Bohemky přišel v zimě na půlroční hostování z druholigových Pardubic. Hned se mu podařilo udržet čisté konto, což se týmu povedlo teprve potřetí v sezóně, ale do spokojenosti měl hodně daleko. "Jak bych mohl být spokojen? Opět jsme nevyhráli a sami sobě podřezáváme větev," poznamenal a určitě by čistý štít vyměnil za tři získané body.

Rád bych zůstal, říká brankář Šimon

"Nejhorší situací byl moment, kdy Birhanzl trefil tyč, ale jinak jsem v utkání praticky nic řešit nemusel, kluci mi premiéru usnadnili," poděkoval spoluhráčům. Šimon několikrát perfektně vyběhl, celkem jistě působil i při centrech. Chybu udělal jen v samém závěru utkání, kdy místo rozehrávky směrem do šestnáctky hostí kopl míč na tribunu. "V tu chvíli jsme si myslel, že jsme pěknej vůl," nezbývalo mu, než přiznat chybu.

Směrem dopředu viděl Šimon chybu v psychice. "Chyběl nám větší klid, hrajeme pod tlakem a nevěříme si. Měli jsme být trpělivější."

Šimon, stejně jako drtivá většina ostatních, považuje za největší chybu remízu v utkání s Blšany. "To byl rozhodující moment. kdybychom zvítězili, věřím, že bychom se zachránili. Doma se prostě musí vyhrávat. V tuto chvíli sice naděje stále žije, ale je hodně teoretická," připustil velmi reálnou hrozbu sestupu.

Trenér Uhrin na tiskové konferenci věřil, že se Šimonovi bude dařit i v dalších zápasech. Naznačil tak, že dostane důvěru před Holcem i v derby se Spartou. "Záleží na trenérovi, ale Sparta - to je výzva. Před utkáním s Příbramí jsme měl trému, ale ta zmizela s prvním úspěšným zákrokem. I proti Spartě bych se do branky rád postavil a podal dobrý výkon."

Svými výkony Šimon možná bojuje i o místo v kádru pro příští sezónu. "Končí mi hostování, ale jsem v Bohemce spokojený a chtěl bych tu zůstat. Pokud dostanu nabídku, velmi rád ji akceptuji," potvrdil David Šimon.

Brankářská otázka přijde v Bohemce na řadu zcela určitě. Smlouva končí Holcovi, hostování Šimonovi i trojce Kolářovi. Pod smlouvou tedy bude jediný gólman - Martin Charvát, jenž hostuje v Semicích, které stojí blízko sestupu z ČFL.