Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Libor Baláž na odchodu do Brna

Po Bednářovi zřejmě na Moravu odejde i záložník Libor Baláž. Vážný zájem o něj projevilo Brno a sám hráč je s klubem dohodnutý. "My se s vedením Brna sejdeme ve čtvrtek," upřesnil šéf Bohemians Michal Vejsada. "S odchodem Baláže už jsem smířený," říká trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší. Kromě Baláže je zájem také o Janáčka, naopak nadějně vypadají jednání o dalším působení Obermajera a Lesáka.

Libor Baláž na odchodu do Brna

Baláž dal v uplynulé sezóně pět branek a patřil k nejlepším hráčům Klokanů. Na pravé záloze měl prakticky jisté místo. "Libor za mnou přišel, že má nabídku z Brna, která se mu zamlouvá. Chápu ho. Má rodinu a vrací se vlastně domů," připomíná Vejsada, že Baláž začínal s fotbalem právě v Brně a okolí. Brno tak bylo v boji o Baláže úspěšnější než Drnovice. Sedmadvacetiletý záložník strávil ve Vršovicích čtyři roky, během nichž se stal oporou týmu. "Nikdo není nepostradatelný," pokusíme se ho nahradit," tvrdí Dušan Uhrin, kterému skončila smlouva a zatím nebyla zahájena jednání o jejím případném prodloužení.

Nabídka na změnu dresu přišla i Liboru Janáčkovi. "Také Libor za mnou byl, že má nabídku z Německa. Je mu čtyřiatřicet, je to pro něj poslední šance zahrát si venku a zabezpečit rodinu. Ale v jeho případě ještě není zdaleka nic jasné," upozorňuje Vejsada. Janáček byl v úterý na testech v Německu v jednom z týmů Oberligy (III. liga). "Uvidíme příští týden. Záleží na jednání klubů," řekl stručně kapitán Bohemians. 

Michal Vejsada vyvrací, že jde o hromadný výprodej. "Tito dva hráči za mnou přišli, že chtějí odejít a já jim nechci bránit. Jinak se snažíme kádr udržet. V úterý jsem jednal s Obermajerem a jeho manažerem Vandasem a věřím, že Míra u nás zůstane. Podobně nadějně to vypadá i s působením Michala Lesáka," uklidňuje fanoušky Vejsada. "Chceme mít minimálně stejně kvalitní kádr jako loni. Proto se snažíme i posilovat. Chceme hrát důstojnou roli v první lize, případně bojovat o postup z ligy druhé."

MOŽNÉ ODCHODY Z BOHEMIANS

Libor Baláž - jeho odchod je téměř jistý. Brno předložilo nabídku - hráč s ní souhlasí, klub s největší pravděpodobností také.

Aleš Bednář - jeho odchod je jistý. Už se přestěhoval do Olomouce a chystá se na letní přípravu v hanáckém klubu.

František Hanus - do Bohemky přišel z Velkých Levár na tříměsíční zkoušku. Jeho další angažování je zatím hodně nejisté.

Libor Janáček - jeho odchod je velmi pravděpodobný. Problém může vzniknout jen při jednání mezi kluby.

Pavel Novotný - většinu svého angažmá v Bohemians promarodil a do Slavie se vrací v podobném stavu, v jakém přišel. Hostování mu končí 30. června 2004.

David Střihavka - i jemu končí hostování ze Sparty. "Zatím nevím, co bude. Mám nabídky i z první ligy, teď jsem hráčem Sparty. Nebránil bych se dalšímu působení v Bohemce," připouští vysoký útočník. Po jistém odchodu Bednáře by jeho hlavičkové schopnosti byly dvojnásob cenné.

Ivo Táborský - končí mu hostování a vrací se do Slavie. "V případě, že Bohemka zůstane v lize chci za ní hrát. Ten rok, co jsem tady prožil mi dal hrozně moc a Bohemka mi přirostla k srdci," přiznává levý záložník. Letní přípravu má absolvovat ve Slavii.

Michal Václavík - končí mu hostování a měl by se vrátit do Slavie. "Mám nějaké nabídky, ale kdyby Bohemka postoupila do ligy, chtěl bych jednat o podmínkách tady v Ďolíčku," říká zkušený gólman. Zájemce o Václavíka musí Slavii zaplatit 1,5 miliónu korun. Otázka je, zda Bohemka může konkurovat ostatním nabídkám v podmínkách smlouvy.