Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Generálka vyšla, pochvaloval si Busta

Nervozita stoupá, už se to blíží. Jen pár dní zbývá do startu jarní části ČFL. Zima sice stále neodchází, ale fotbal se hraje i na ledu a sněhu. "Máme celkem štěstí na první dva zápasy. Máme fotbalově dobré mužstvo a vyhovují nám lepší terény. První zápas hrajeme na vyhřívaném trávníku na Strahově, druhý doma v Ďolíčku. To už snad bude tepleji, trávník ve Vršovicích vypadá opravdu dobře," pochvaluje si kouč Zbyněk Busta. S generálkou proti Kácovu byl spokojen. "Ukázali jsme, že umíme hrát i proti slabším soupeřům. Poráželi jsme sice ligová mužstva, ale na podzim jsme neuměli zpočátku hrát proti týmům, které nechtěly hrát fotbal. To už je snad pryč," přináší Busta poznatek ze ze zimní přípravy.

Generálka vyšla, pochvaloval si Busta

Proti Kácovu nastoupila sestava, která by měla vyběhnout i v neděli proti Slavii. "S největší pravděpodobností to tak bude, ještě uvidíme, jak se dají někteří hráči zdravotně dohromady," říká Busta. Na začátku druhého poločasu nastoupila Bohemka dokonce se třemi útočníky v rozestavení 4 - 3 - 3. "Zkusili jsme to. O přestávce jsem hráčům říkal, ať si myslí, že je to 0:0 a potřebujeme vyhrát. Chtěl jsem zkusit, zda tímto systémem dokážeme soupeře zlomit. Ještě to není úplně ideální, Strnad musí svědomitěji bránit, ale určitě tak hrát můžeme," hlásí Busta jednu z ofenzivních možností. Bohemka ukázala v přípravě velkou útočnou sílu. "Nejde jen o příchod Kulvajta. Také Kotyza s Vágnerem pomohli ofenzívě a Jirka Rosický se oproti podzimu hodně zlepšil."

Utkání proti Kácovu ukázalo silné stránky Bohemky - rychlý přechod do útoku a produktivita útočníků. Čtyři branky dali útočníci, pátou přidal Rosický, když úspěšně dorazil svůj pokutový kop. "Útočníky máme vynikající," tvrdí Busta. Ještě jeden klad mělo střetnutí s divizním soupeřem - Klokani přehráli Kácov i na zmrzlém terénu. "Poradili jsme si s tím dobře," dodal Busta.

Pro fotbalisty Bohemians to byl první přípravný zápas na přírodní trávě, v začátku týdne je čeká návrat na umělý povrch. "Do středy budeme v Horních Měcholupech na umělce, máme tam i posilovnu. Ve čtvrtek mají hráči volno a v pátek a v sobotu bych už chtěl, abychom trénovali na trávě v Ďolíčku nebo tady na Strahově," líčí Busta poslední dny týmu před zápasem se Slavií.