Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

V neděli první překážka: Jablonec B

Do Vršovic přijíždí první jarní překážka v cestě za vysněným cílem – postupem do druhé ligy. Jedenáctý celek ČFL Jablonec B připravil Klokanům na podzim druhé velké zklamání. Po porážce ve velké premiéře se Slavií, svěřenci trenéra Zbyňka Busty na severu Čech jen remizovali 2:2, když druhý gól dostali těsně před koncem. Teď je Bohemka jasným favoritem, ale po zkušenostech z podzimu víme, že v ČFL se může stát úplně všechno. Jablonecká rezerva prošla přes zimu velkou obměnou kádru, největší oslabení pro ní znamenaly odchody Vágnera a Kotyzy právě do ďolíčku.

V neděli první překážka: Jablonec B

"Obměna kádru je značná, ale šanci dostali naši mladí a tým doplnili talentovaní dorostenci. Jedinou posilou "zvenčí" je Mirek Král z pražské Sparty, který je ale jabloneckým odchovancem," říká na internetových stránkách Jablonce trenér juniorky Jiří Hloušek. Mladíci v jabloneckém dresu podávali v přípravě stabilní výkony a počítá se, že v mistrovských utkáních doplní rezervu hráči A týmu. "Už v posledních přípravných zápasech s námi kluci z áčka hráli. Řekl bych, že se s nimi náš výkon zlepšil a vedle zkušených hráčů se výkonnostně zvedli i mladíci," všiml si Hloušek.

Jarní sezónu začal Jablonec v Karlových Varech, kde Severočeši prohráli 0:3. „Předvedli jsme katastrofální výkon, hráči vyráběli až dětské chyby. Nula tři je ještě pro nás milosrdný výsledek. Domácím stačilo proměňovat šance a pak si hlídali výsledek,“ zhodnotil utkání trenér Hloušek. V neděli v 15 hodin čeká na Jablonec B další velká výzva. "Jedeme na horkou půdu Bohemians Praha 1905 a to bude velmi těžké utkání. Bohemka nakoupila, má velmi silné mužstvo. Tam pojedeme s tím, že nemáme co ztratit," uvědomuje si kouč. Cíle si pro jarní část neklade juniorka, která hraje ČFL prvním rokem, nijak přehnané. Trenér bude spokojen, když se jeho tým udrží na pozicích ve středu tabulky. "Hlavně nechceme mít sestupové starosti. Chceme hrát v klidném středu tabulky, aby se mladí hráči mohli co nejvíce zapojit do hry a hrát bez obav a bez sestupových stresů," prozradil cíle Jiří Hloušek.

Trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta respektuje sílu soupeře, ale zároveň ví, že proti Jablonci B musí Bohemka vyhrát. „Je to hodně mladý tým. Tuším, že mají asi čtyři dorostence. S Vágnerem a Kotyzou jsme se o Jablonci bavili jen trochu, protože oba odešli ještě před velkou obměnou kádru. Dá se čekat běhavé mužstvo, ale nás nesmí zastavit,“ říká Busta před utkáním. Ve prospěch Klokanů by navíc měl hrát fakt, že jablonecký A-tým hraje ve stejný čas své ligové utkání proti Příbrami. „Mají vyhřívaný trávník, takže se dá očekávat, že budou hrát. To znamená, že k nám přijede čistokrevné béčko,“ tvrdí Busta. Utkání Bohemians 1905 – Jablonec B začíná v neděli v 15 hodin.

PODZIMNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS
Jablonec B - Bohemians 1905 2:2 (0:1)
Branky: 71. Vagner, 90. Huber - 11. Slezák, 80. Jiroušek.
Rozhodčí: Drábek - Andrle, Vafka.
ŽK: Jindříšek - Škoda, Rosický.
Diváků: 800.
Jablonec B: Zelenka - Laciga (46. Štálík), Svojtka, Huber, Krejčí - Vrabec, Vagner, Jindříšek, Kotyza - Mičkal (64. Mrklas), Grubhoffer (90. Hozda).
Bohemians 1905: Kolář - Růžička, Freisler, Lukáš, Pávek - Jiroušek, Škoda, Rosický, J. Svozil (80. Malý) - Slezák, Strnad (76. Vyskočil).