Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Nastoupí Kulvajt v Karlových Varech?

Fotbalisty Bohemians čeká další důležitý zápas. V neděli v 10:30 vyběhnou na umělou trávu v Karlových Varech proti místním Buldokům. Zápas se hraje v okrajové čtvrti s názvem Drahovice. Bohemka netradičně vyráží k utkání již o den dříve. "V sobotu máme v čase zápasu trénink a pak jedeme směr Karlovy Vary. Přespíme blízko Karlových Varů a ráno vyrazíme k zápasu," přibližuje trenér Zbyněk Busta program týmu. Časný začátek zápasu pořádně prověří i morálku fanoušků. Sraz před ďolíčkem je v neděli už v 6:30, navíc je si příznivci i fotbalisté musejí dávat pozor na změnu času ze zimního na letní.

Nastoupí Kulvajt v Karlových Varech?

Bohemka se v týdnu připravovala na soupeře i na zvláštní povrch. V Karlových Varech se bude hrát na umělé trávě. "Nás to nemůže překvapit, protože jsme na umělém povrchu absolvovali celou zimní přípravu. Hráli jsme Tipsport cup a trénovali jsme na tom. Karlovy Vary jsou na to zvyklé také, takže výchozí pozice je stejná," tvrdí Busta. Umělá trává třetí generace musí být schválená evropskou fotbalovou asociací, aby mohla být používána pro mistrovské zápasy. Umělá trává má mnoho odlišných vlastností od přírodního povrchu. Míč má jiný odskok a rychlost je také rozdílná. Mezi hráči přetrvává názor, že umělá tráva více namáhá klouby při změnách směru a pro hráče, kteří mají podobné problémy, může být i nebezpečná. V Bohemce mezi takové fotbalisty patří třeba Jiří Rosický. "Tohle je mýtus z minulosti. Tráva čtvrté generace normálně klouže. Nic speciálního hráčům nehrozí," řekl trenér Karlových Varů Jindřich Dejmal pro deník Sport.

Bohemka stále myslí na postup. "Jedeme do Karlových Varů vyhrát," hlásí trenér Busta. Jeho tým v pohodě přehrál Jablonec B 3:0. Proti Severočechům chyběl útočník Tomáš Kulvajt, který si těsně před utkáním natáhl vazy v koleni. "Tomáš celý týden netrénoval, v pátek to poprvé zkusí, tak uvidíme," říká trenér Busta. Pokud by byl Kulvajt připraven, měl by kouč těžkou, ale příjemnou starost. Koho poslat do útoku... Fanoušci v anketě na hlavní stránce zastávají ve většině názor, že by Bohemka měla hrát se třemi útočníky - Kulvajtem, Strnadem a Slezákem.