Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Poslední tým, který vyhrál v ďolíčku

Karlovy Vary/Dvory využily nesehranosti fotbalistů Bohemians a na začátku sezóny senzačně vyhrály ve Vršovicích. Ovšem od té doby se ďolíček stal nedobytnou tvrzí a Klokani začali vyhrávat i na cizích hřištích. Teď mají možnost porážku soupeři vrátit. Karlovy Vary jsou momentálně na 9. místě ČFL a podle statistik vstřelených gólů mají druhý nejlepší útok v soutěži. Ofenzívě vévodí Martin Psohlavec, který se trefil na podzim v ďolíčku a i ve dvou jarních zápasech Karlových Varů.

Poslední tým, který vyhrál v ďolíčku

V posledním utkání Karlovy Vary/Dvory nešťastně prohrály s Libercem 1:2, kdy oba góly dostaly až v závěru utkání. "Bylo to pro nás nešťastné utkání, i když se pro nás vyvíjelo velmi dobře. Do 85. minuty jsme vedli 1:0, a měli i další šance. Tu největší měl Psohlavec, který přehodil lobem vybíhajícího brankáře. Škoda jen, že to byl vyšší oblouček, kdyby byl menší, šel by rovnou do brány. Takhle spadl na lajnu a obránce to stačil ještě vykopnout," řekl trenér Jindřich Dejmal.

V domácí prostředí patří Karlovy Vary k nejlepším v ČFL. Z devíti zápasů šest vyhrály a v průměru dají doma dvě branky na zápas. Specifikem domácího prostředí je umělá tráva. V areálu v Drahovicích, kde se bude hrát i utkání s Bohemians, svěřenci trenéra Dejmala absolvovali zimní přípravu. "Škoda jen, že město má menší sportovní propagaci. Takové podmínky, které tady vytvářejí, jsou více než ligové a mohlo by sem na soustředění zajet nejedno ligové mužstvo," zalitoval trenér Buldoků.

Dvorským odešli před jarní částí sezony do nedalekého Sokolova tři hráči základního kádru. Do Baníku zamířili Michal Čaloun, Pavel Vaigl a Tomáš Pazdera. Martin Psohlavec zkoušel štěstí v Litvě, ale po testech se vrátil opět do Karlových Varů. "Odešli kvalitní hráči. O Vaigla jsme měli velký zájem, ale chtěl jít s Čalounem," smutně poznamenal kouč. Do lázeňského města však hned nato zamířili Havlíček, Vaněček, Kubáň a Janáček. "Přišly k nám adekvátní náhrady. Obránce Havlíček se jeví herně dobře. Vaněčka jsem si přál do týmu, už když jsem byl v Chebu. Postavou je malý, ale jeho předností je velká pohyblivost směrem dopředu. Je to velmi slušný hráč a na postu krajního záložníka nám určitě pomůže," dodal k hráči Dejmal. Mezi největší opory stále patří zkušený ligový obránce Karel Tichota.
Utkání Karlovy Vary/Dvory - Bohemians 1905 rozhoduje jako hlavní sudí Tomáš Kocourek, který pískal už duel Bohemians 1905 v Náchodě. Tehdy Kocourek zápas předčasně ukončil kvůli výtržnostem fanoušků. Na čarách mu budou asistovat Urban a Krauskopf.


STATISTIKY
POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS
Bohemians 1905 – Karlovy Vary/Dvory 0:1 (0:1)
Branky: 8. Psohlavec.
ČK: 84. Vyskočil.
Diváků: 4 412.
BOHEMIANS 1905: Kolář - Pávek (46. Malý), Freisler, Lukáš, Růžička - J. Svozil (46. Chod), Škoda, Rosický, Jiroušek - Strnad (65. Vyskočil), Slezák.
KARLOVY VARY/DVORY: Čaloun - Pazdera, Tichota, Kothera, Psohlavec - Hrubý, Kura, Kostečka (90. Slabý), Vaigl - Geňo (80. Čertík), Ušák (90. Masár).

POSLEDNÍ UTKÁNÍ KARLOVÝCH VARŮ
Liberec B - Karlovy Vary/Dvory 2:1 (0:1)
Branky: 84. Tůma (PK), 93. Jirouš - 56. Psohlavec.
Diváci: 15.
SK Buldoci: Krbeček - Čižnár, Oslovič, Kothera - Hrubý (70. Janáček), Tichota, Kura, Kostečka (75. Čertík), Vaněček - Bittengel (83. Ušák), Psohlavec. Trenér Jindřich Dejmal.