Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Dokázali to!

Před nejvyšší návštěvou v České lize staršího dorostu v tomto ročníku, nastoupili mladí klokani v netypických oranžových dresech proti jabloneckému celku a zvítězili 4:1! Fotbalisty přišla povzbudit pětice hráčů  Rosický - Strnad - Slezák - Charvát - Vágner, ale také herec Dejvického divadla Ivan Trojan se synem nebo pravidelný návštěvník dorostu, herec Jiří Havel (Divadlo Palmovka). 

Dokázali to!

První čtvrthodina se projevila nad změnou postu trenéra - nervozita drásala prsty bezmála 350 fanoušků! Po centru Moravce uklidnil impulsivního trenéra Bustu Ivan Hašek, který z přímém kopu Jana Moravce v 19.minutě zavěsil do jablonecké sítě poprvé. Do poločasu tak David Bartek mohl nádhernou střelou k levé tyči zavěsit na dalších 2:0. I Tomáš Březina se mohl v 33.minutě, po přihrávce Haška, zapsat do listiny střelců, ale těsně minul vedle pravé tyče brankáře Bočoka. Šest minut před koncem první půle mohl dokonat převahu zelenobílých Eda Formáček, který však po přihrávce "Břízi" v malém vápně přestřelil branku.

Začátek druhého poločasu byl v režii našich borců, kdy ve 46.minutě centroval Formáček na Davida Barteka, kterému se však nepodařilo vstřelit toužebný druhý gól v jednoznačném utkání. V 62.minutě se dostal na trávník Honza Sirový, který nemohl hrát v předchozích zápasech, kvůli červené kartě, obdržené v utkání 17.kola proti Spartě Praha B. Vybojoval pro spoluhráče přímý kop, ze kterého však mladý Hašek střílel do brankáře. Patnáct minut před koncem zahrával jablonecký Kulhánek krásný centr, který zužitkoval Procházka a "zelonobílí" tak po herní odmlce klokanů korigovali skóre na 1:2. O minutu později mohl opět Kulhánek zkomplikovat cestu za Extraligou, když mířil těsné vedle tyče Havránka. Jakoby neustálé pokřiky Zbyňka Busty zaverbovaly k jednoznačnému vršovickému finiši - během minuty mohl Březina napodobit Strnada v posledním domácím ligovém zápase, ale těsně z první minul.Tentýž hráč z přímého kopu nasměroval střelu Sirovýmu, který však hlavou těsně netrefil branku. Tři minuty před koncem utkání nádhernou střelou, přeloboval Březina jabloneckého brankáře a stanovil tak výsledek na 3:1! To však nebylo vše. Po dvojím střídání pak stanovil  Jan Moravec v poslední minutě na konečných 4:1 pro Bohemians!

Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 4:1 (2:0)
Branky:
19. Hašek, 24 Bartek, 87. Březina, 90. Moravec - 75. Procházka

ŽK: 61. Uchytil - 54. Charuza
Počet diváků: 350
Rozhodčí: Jiří Kabyl, AR1: Jiří Novák, AR2: Miloš Hruška

Bohemians 1905 - Havránek, Pecinovský, Kolísek (85. Schick), Procházka (K), Uchytil, Císař (62. Sirový), Hašek, Bartek, Březina (88. Zavadil), Moravec, Formáček (73. Laušman)
FK Jablonec 97 - Bočok, Heinrich, Kulhánek, Havlásek, Charuza (Aubrecht), Krejčík, Kuželka (K), Norek, Procházka, Novotný, Moravec (86. Rác)


Ostatní zápasy ČLSD:

Chomutov - Sparta Praha B 0:2
Meteor Praha - Slavia Praha B 0:2
Mladá Boleslav - Motorlet Praha 5:2
Liberec - SIAD Most 1:0
AS Pardubice - Blšany 1:0
Č.Budějovice B - Nový Bydžov 1:0
Hradec Králové B - Viktoria Plzeň B 0:2


ČLMD:

Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 1:1 (1:0)


převzato z http://www.kenguru.cz