Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Pastva pro diváky, utrpení pro trenéry

Padlo sedm gólů, kopaly se tři penalty. Zápas plný krásných akcí, pohledných gólů, ale také fatálních chyb. Už to u podobných zápasů tak bývá - diváci se baví a trenéři zoufají nad chybami. "Zestárl jsem snad o pět let. Po prvním poločase jsme měli utkání pod kontrolou a pak jsme si zápas zbytečně zkomplikovali," hodnotil utkání trenér Bohemians Zbyněk Busta. Bohemka porazila Liberec B 4:3, přestože za Severočechy nastoupilo pět hráčů mistra Gambrinus ligy - Hauzr, Bílek, Papoušek, Dort, Hochmeister. Bohemka ale soupeře přehrála a slavila zasloužené tři body.

Pastva pro diváky, utrpení pro trenéry

Liberecká rezerva ještě nemá jistou záchranu v ČFL, proto přicestovala do Prahy posílená o hráče A týmu, kteří před týdnem slavili vítězství v domácí lize. Ani to nestačilo na rozjetou Bohemku. Úvod zápasu byl skvostný. V 5. minutě vybojoval Hašek míč ve vápně soupeře, přihrál ho Bartkovi, který přesným centrem našel hlavu Diana. Právě ze vzduchu přišly tři ze čtyř gólů zelenobílých. V 8. minutě dorazil Pávek hlavičkou nepodařenou penaltu Strnada a hlavou uzavřel skóre Dalibor Slezák. "Udělali jsme drama z jasného zápasu. Určený hráč nepokryl hráče při přímém kopu, Nešpor zbytečně udělal penaltu a o gólmanovi ani nemluvím. Chyboval několikrát v závěru. Dneska nás nepodržel," hodnotil Busta kriticky.

Fanoušci si ale z utkání odnášeli dobrý dojem z předvedené hry především směrem dopředu. "V ofenzívě jsme byli opravdu vynikající," prohlásil Busta. Vynikající byl v úvodu zejména Bartek, přidal se i další dorostenec Hašek. Osmnáctiletý Bartek zaujal zejména průnikem mezi pět hráčů. Nejprve prorazil trojici libereckých, pak překonal ještě dva, ale jeho sólo zastavil gólman Hauzr. "Má vynikající tah na branku. Nebojí se jít do soubojů," pochválil Bartka trenér Busta. Dorostenci se pomalu stávají oporami A-týmu. "Čekali jsme na okamžik, kdy je zařadíme. Dorost už vypadá na postup a kluci se postupně mohou zapracovat mezi tým dospělých," dodává Busta.

V základní sestavě se po delším čase objevil Jiří Vágner. V zimě přišel z Jablonce na post defenzivního záložníka, dobře se jevil v přípravě, ale ze sestaby postupně vypadl. "Chtěl jsem mít v záloze Rosického i Vágnera. Vágner na to doplácel, protože vždycky nastoupil na místě, které tak trochu zbylo, což pro něj nebylo dobré a projevilo se to i na jeho výkonech. Teď jsme si sedli a dohodli se, že se zapracuje do mužstva. Je to náš hráč a má své kvality," řekl Busta na adresu Vágnera.

Další změnou byl post útočníka. Vedle Slezáka tentokrát nastoupil Strnad, Kulvajt zůstal jen na lavičce. "Rozhodl jsem se až těsně před zápasem. Kulvajt a Slezák si v posledních zápasech v útoku spíš překáželi. Myslím, že Stnad naší hře v úvodu prospěl. Potom mu už ztěžkly nohy a vystřídal jsem ho," řekl Busta.