Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Trenér Busta končil utkání na tribuně

Pár dní po dramatickém utkání ve Strakonicích prožili fanoušci Bohemians další utkání s podobným scénářem. V Hradci Králové Klokani znovu inkasovali těsně před koncem, ale v nastaveném čase nakonec rozhodli o svém vítězství. "Bylo to znovu vydřené vítězství. Podobně jako v Českých Budějovicích, kde jsme dohrávali posledních pět minut v křeči a stejně jako ve Strakonicích jsme ten závěr nezvládli. Chybí chytrost, necháme se zbytečně zahnat do kouta," zlobil se trenér Zbyněk Busta. Ten byl v nastaveném čase vykázán na tribunu. "Bylo to za slovní výměnu s trenérem domácích," odůvodnil své vykázání trenér Bohemians.

Trenér Busta končil utkání na tribuně

Po vítězném gólu Bohemky si oba trenéři vyměnili několik slov a trenér Busta zřejmě použil jadrnější výraz. "Pomezní asistent upozornil hlavního a ten mě vykázal na tribunu," popsal Busta chod událostí. "Tepmeramentnímu Bustovi se teprve podruhé v trenérské kariéře stalo, že byl vykázán z lavičky. "Poprvé to bylo v žácích. Tam ale tribuna nebyla. Bylo to někde na Hájích. Musel jsem až na vysoký kopec za branku," vzpomínal Busta. Tentokrát na tribuně strávil jen několik desítek vteřin, protože sudí Wencl krátce na to utkání ukončil. Zůstává otázkou, zda Bustovo vykázání bude mít další disciplinární dohru.

Klokani sehráli v Hradci Králové s místní rezervou šťastné utkání. "Byl to šestý zápas v řadě v rytmu středa, neděle. Na hráčích už byla patrná únava, z čehož pramenily časté chyby. Kvůli tomu jsem i střídal, střídající hráči ve druhé půli naši hru oživili," pochvaloval si Busta. "Na konci prvního poločasu byl faulován Vágner a zraněný odstoupil ze hřiště. Uvidíme, co s ním bude, jel na vyšetření. Nahradil ho Rosický a zahrál výborný zápas," dodal Busta. "O půli jsem vystřídal i Kulvajta, kterému se příliš nedařilo. Strnad byl ve druhém poločase lepší," okomentoval Busta další změnu. Všechna tři střídání Busta vyčerpal v 57. minutě. Ze hřiště stáhl dorostence Haška a nahradil ho Kotyzou. "Hašek měl za sebou sobotní zápas za dorost. Na některých hráčích bylo každou minutou vidět, jak jim odcházejí síly, proto jsem se střídáním nemohl příliš otálet," vysvětlil Busta.

Na soupisce se neobjevili dva hráči, kteří se pravidelně objevovali v základní sestavě - brankář Martin Charvát a dorostenecký záložník David Bartek. "Charvát má těžký výron kotníku. Není ani na lavičce, musí s námi jezdit dorostenecký gólman. Charváta nahradil Zahálka, u prvního gólu zaváhal, za druhý bych ho nevinil. Uvidíme, zda se Charvát uzdraví na zápas s Břevnovem," upřesňuje Busta. "David Bartek byl už v sobotu v utkání dorostu nevýrazný. Je v útlumu. Projevila se na něm velká zátěž, proto dostal volno, aby nabral sílu."

Hradci Králové B už o nic nešlo, přesto domácí bojovali. "Byl jsem překvapen, jak se domácí prali o vítězství. Dohrávali tvrdě souboje, prali se o body. Sudí to potrestal třemi žlutými, ale mohla tam padnout i červená. Měli jsme ale utkání v pohodě dohrát a ne si ho takto zkomplikovat. Kotrba chyboval v rozehrávce a domácí toho využili z protiútoku. Naštěstí se Nešpor krásně trefil. Jedeme dál," burcuje Busta do posledních tří kol. Bohemku čeká ještě Břevnov, zápas v Prachaticích a doma s Varnsdorfem.