Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

V sobotu do Prachatic bez Slezáka

Fotbalisty Bohemians čekají poslední dva zápasy v ČFL. Pro fanoušky je sobotní výjezd do Prachatic posledním v sezóně. Pak už jen domácí rozlučka s Varnsdorfem a hurá na letní dovolenou. V sobotu začíná zápas v 10:30 a řídí ho už trochu tradičně sudí Wencl, který rozhoduje už třetí zápas Bohemians za poslední tři týdny. "V Prachaticích uděláme změny. Máme teď možnost vyzkoušet nové hráče. Dostanou prostor i někteří dorostenci, kteří mají šanci hrát za A tým v příští sezóně," říká trenér Zbyněk Busta. Navíc kouč nemůže počítat s nejlepším střelcem Bohemians Daliborem Slezákem, který má čtyři žluté karty a nesmí hrát jedno utkání.

V sobotu do Prachatic bez Slezáka

V Prachaticích se dá očekávat několik změn v sestavě. V posledním zápas s Břevnovem nahradil v poločase stopera Pávka záložník Jiří Rosický a počínal si na netradičním postu dobře. "Rosický by měl hrát na stoperu i v Prachaticích," poznamenal kouč Busta. Fanoušci možná v akci uvidí i nového brankáře. "Do přípravy s námi jde dorostenec Jiří Havránek. Je to na asistentovi Petru Kostelníkovi, ale Havránek dostane alespoň v jednom utkání šanci. Navíc Zahálka má pochroumaný krk. Při tom inkasovaném gólu s Břevnovem ho nakopl útočník Břevnova. Martin Charvát se dává dohromady po výronu kotníku," objasnil Busta situaci okolo brankářů.

Bohemka má již druhou ligu téměř jasnou. Definitivní jistotu může dát Klokanům výkonný výbor ČMFS. Výsledky z tohoto hlediska nejsou důležité, ale zelenobílí se budou prát o každý bod. "Musíme pořád dřít. Je to náš styl práce a vůči fanouškům si nemůžeme dovolit něco vypustit. Máme teď možnost vyzkoušet další hráče. Někteří naopak dostanou volno, protože hráli se zraněními," dodal Busta. To je případ Michala Diana, kterého trápily bolesti pravé nohy a do konce sezóny bude odpočívat.

V Prachaticích dostanou šanci i dorostenci. "Dobře vypadá Uchytil, to je adept na základní sestavu. Máme v dorostu i další nadějné hráče," říká Busta. Vypravte se na poslední výjezd do Prachatic. Zápas začíná v 10:30, část fanoušků vyráží už v pátek, další desítky pojedou autobusem, který organizuje Michal Holas (přihláška ke stažení na tomto webu).