Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Útok střílí, obrana hoří

Celou sezónu patřila obrana Bohemians k lepší části mužstva. Naopak z počátku Klokani měli problémy s ofenzivní částí. Na konci ročníku se role vyměnily - útok válí, obrana hoří. Podruhé za krátkou dobu zelenobílí inkasovali tči branky, což se jim v předchozím průběhu sezóny ani jednou nestalo. Tři branky padly do sítě Bohemky doma s Libercem B i nyní V Prachaticích. "Byl to uvolněný zápas. Až moc. Bavili jsme se hrou dopředu a nemysleli jsme na obranu," charakterizoval zápas trenér Bohemians Zbyněk Busta.

Útok střílí, obrana hoří

Bohemka dala tři góly, přesto nevyhrála. Dojem z výborného prvního poločasu pokazily hrubky ve druhém poločase. "Chybovaly zejména krajní hráči. Nešpor a Kotyza špatně rozehrávali, a nabízeli tak soupeřům rychlé protiútoky. Kotyza navíc chyboval při prvním gólu. Při standardní situaci nevystoupil z branky a nevystavil tak hráče soupeře do ofsajdu," hodnotil Busta chyby v prvním poločase. Druhý gól Prachatic padl hned po přestávce. Chybovala celá obrana, všichni nehybně stáli, míč se po centru odrazil na malém vápně od Vágnera a Kuračka zblízka skóroval. Prachatice vyrovnaly i potřetí, tentokrát čtyři minuty před koncem. "To byla znovu chyba Zahálky, stejně jako s Břevnovem. Tentokrát si nedošel pro balón, který letěl přes malé vápno," vytkl trenér další chybu gólmanovi Zahálkovi.

Obrana hrála v netradičním složení. Po trestu za žluté karty se do sestavy vrátil Lukáš, vedle něj se na stopera postavil Rosický. Jen na lavičce zůstala další stoperská dvojice Pávek, Freisler. "Chtěl jsem Rosického vyzkoušet na tomto postu. Už tam hrál poločas s Břevnovem a velmi dobře. Rosický má přehled a dodává hře myšlenku. Má dobrou přihrávku po zemi a díky tomu máme lepší rozehru. Nenakopáváme míče a více kombinujeme," hodnotil Busta výkon Rosického na postu stopera.

Klokani v prvním poločase soupeře jasně přehráli, ovšem ke konci zápasu zbytečně přišli o územní převahu a nakonec i o vedení. Trenér Busta střídal jen jednou a to až v 90. minutě, na hřiště přišel místo Růžičky obránce Pávek. "Neměl jsem na lavočce nikoho, kdo by podle mě hru oživil. Prakticky samé obránce," argumentoval Busta. Na lavičce byli připraveni obránci Freisler, Pávek, Buldra, Knap, záložník Chod a brankář Charvát. Prachatice vůbec nepřipomínaly zimního aspiranta na postup. Během jara Prachatice propadly, jen čtyřikrát vyhrály a brzy ztratily druholigové naděje. Navíc se spekuluje, že Prachatice chtějí třetí ligu přepustit jinému klubu z regionu.