Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Teď už budeme ladit sestavu, říká Busta

Dosavadní přípravná utkání ohledně základní sestavy nic nenapověděla. "Chtěli jsme rozložit zátěž na všechny hráče. Máme zdvojené posty, takže šanci dostávali většinou všichni spravedlivě na jeden poločas," líčí svůj záměr trenér Bohemians Zbyněk Busta. "V sobotním utkání v Olomouci bych v prvním poločase chtěl nasadit sestavu, která by měla být blízká té optimální. Samozřejmě to není konečné, to v žádném případě," dodává Busta. Mužstvo zažívá během krátké doby druhý společný pobyt. Tentokrát je tým na herním soustředění v Uherském Brodě a domovem je hráčům motorest Na Lapači.

Teď už budeme ladit sestavu, říká Busta

Bustova parta má za sebou dva přípravné zápasy po turnaji v Žirovnici. "Nedělní turnaj následoval krátce po náročném soustředění a hráči měli viditelně těžké nohy, což se projevilo v koncovce. Následná dvě utkání s Kolínem a Kroměříží byla v tomto ohledu daleko lepší. Zejména směrem dopředu jsem byl spokojen. V Kolíně byl náš výkon velmi dobrý," prohlásil Busta a ve výkonech v posledních dvou přípravách našel i shodné znaky. "Druhé poločasy byly vynikající, to už nám soupeři nestačili. V Kolíně jsme dali po přestávce všechny čtyři góly, v Kroměříži všechny tři. Dostáváme se do šancí, hodně kolmic od záložníků umožňuje dobré možnosti pro útočníky. Musíme samozřejmě ještě doladit hodně věcí, ale směrem dopředu to vypadá dobře," hodnotil Busta, který ale moc dobře ví, že i vydařená příprava nemusí být zárukou úspěchu. Poslední letní i zimní zkušenosti mu dávají za pravdu.

Trenér dává v přípravných zápasech šanci všem hráčům. V sestavách se zatím neobjevuje jen Rosický a Gonos. "Rosický má problémy s kolenem, tak se věnuje rehabilitaci a především plave. Gonos ještě není úplně zdravotně v pořádku a dohání kondici v Praze. Dostal individuální plán a ani s námi neodcestoval," objasňuje Busta. Na soustředění má 25 fotbalistů. "Musím říci, že kádr je vzácně vyrovnaný. Například na levé straně zálohy hraje výborně Pavel Hašek i Honza Růžička," pochvaluje si Busta a spokojen je také s produktivitou útočníků. Ti zatím dali v přípravě přesnou polovinu z osmi gólů. "Střelecky se daří i dalším hráčům ze střední vzdálenosti. Jsem rád, že je to rozložené na čtyři pět fotbalistů. Pokud tým spoléhá jen na jednoho střelce, je to příliš riskatní."

Fotbalisté Bohemians tráví tento týden v Uherském Brodě. Základnu mají v motorestu Na Lapači. "Je to tradiční ubytování pro fotbalové týmy, které například jezdí k zápasům na Moravu. Je tu regenerace, hned vedle je krásné hřiště s umělou trávou, ale my jezdíme na tréninky do Kunovic," popisuje Busta přípravný kemp. Klokani sehrají ještě dva zápasy - v sobotu v Kunovicích s Olomoucí a v pondělí se Slováckem. Pak se vydají na cestu do Prahy. Generálka na druhou ligu je čeká v rámci 1. kola Poháru ČMFS ve Stříbrné Skalici v sobotu 29. července od 17 hodin.