Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Busta: Postoupíme, chci tady mít Teplice

Trenér Busta je veskrze charismatický člověk, nad každou větou důkladně přemýšlí a poté si za ní i stojí. Je na něm znát nervozita, kterou pociťuje před zítřejším zápasem. Úspěšný vstup do sezóny může rozhodnout mnohé. První zápas sezóny může mít dopad na celou její část. Jediný cíl zítřejšího utkání vidí v postupu svého celku. Rád by v ďolíčku přivítal Teplice. Věří, že by prvoligový tým dokázal opět vyprodat stadion u Botiče.

Busta: Postoupíme, chci tady mít Teplice

Trenér Busta si je plně vědom loňského propadáku :"Trošičku mám obavy, abychom nezačali jako minulý rok v Čelákovicích, rádi bychom 1.kolo poháru vyhráli a postoupili dál. Na druhé kolo by přijeli z Gambrinus ligy Teplice a já bych byl rád, kdyby tady na Bohemce ten zápas byl. Neradi bychom udělali stejnou kaňku na začátku sezony jako loni. To mužstvo je ale zkušenější než minulou sezónu, tam to bylo narychlo sestavené a i proto věřím, že to teď zvládneme daleko lépe."
Sestavu již Busta v hlavě i na papíře má, na svých svěřencích cítí odhodlání jít do zápasu pro vítězství: "O sestavě na zítřek již mám jasnou představu, ale prozatím si ji ještě nechám pro sebe. Po letní přípravě se hráči určitě na zápas těší, ale na druhou stranu je letní příprava pro hráče jednodušší než zimní. Navíc jsme začali až asi o šest dní později než ostatní druholigové celky, takže to uplynulo opravdu rychle a již tady jsou zápasy, ve kterých o něco jde."
O tom, že to bude mít Ivan Hašek, vzhledem k tomu, že absolvoval bronzové EURO devatenáctek, horší startovní pozici nechce ani slyšet, přesto Hašek nezačne v zápasovém tempu: "Ivan Hašek přijel včera pozdě v noci z Polska, dnes s námi absolvoval první trénink. Na víkend má připravené individuální tréninky, do Skalice s námi nejede. Během týdne zjistíme, jak na tom je. Uvidíme, jaká byla v Polsku tréninková zátěž nebo naopak nebyla. Vše se dozvíme během týdne před prvním mistrovským utkáním a pak uvidíme."

Trenér zhodnotil posily Bohemky pro nadcházející sezónu a neskrýval nadšení: "S posilami jsem spokojen. Co se týče gólmana, tak to jsme posílili hodně, protože Radek Sňozík to je zkušený gólman a zdá se mi, že to přenáší i na obranou čtyřku. Radek měl přípravu velmi dobrou a zatím tam u něj nevidím jedinou chybu. Karel Rada nejde ani hodnotit, to je persóna do šatny i na hřiště. Karel je velká kvalita, to je taková výpomoc na rok. Lukáš Marek se jeví velmi slibně je to pracovitý hráč, navíc strašně hodný a  poctivý kluk. Bude to přínos.  U Pavla Haška, tam je to jasné, tam jsou vidět ty návyky, jak z druhé, tak i z první ligy. Je to relativně zkušený hráč a v jeho případě jsme udělali dobře. Míša Held? To je talentovaný kluk, toho rok tak nějak po očku sleduji. Udělal za tu dobu velký pokrok, zkoušelo ho ligové Kladno, tam se ale neprosadil. Poté ho zkoušela Čáslav a v tu dobu jsme do toho vstoupili my. Zkusíme to ten půl rok, uvidíme jestli se prosadí nebo ne. To je otazník, je to nadějný hráč. Posily již neočekávám, doufám, že to uzavřeme."

Téma penalty, jako by ani nechtěl připomínat vzhledem k již zmiňovaným Čelákovicím i zápasům v uplynulé sezóně, navíc trenér připustil, že tuto dovednostní disciplínu se svými svěřenci nijak zvlášť nepiloval: "Penalty jsme podcenili, nepřipouštíme si, že by  na ně došlo, ale dobrý pocit bych z toho asi neměl. Naposledy jsme kopali penaltu v Olomouci, tam na ní šel Michal Dian a opět jsme nedali, nesmíme to vůbec do penalt pustit, to je základ."

Nakonec jsme zabředli do nepříjemného tématu. Jedná se o Jiřího Rosického, který nejprve vypadl ze základní sestavy a v posledních utkáních dokonce nedostával lístek ani na lavičku náhradníků: "Jirka Rosický zůstává, zkusíme  to  ještě na půl roku. Je v tom interní hovor mezi mnou a Jirkou. Jirka udělal po tom zranění velký pokrok tady v Bohemce, ale abych se přiznal, očekával jsem víc. Uvidíme, jestli začne tomu fotbalu dávat ještě víc než  dává, aby si tu druhou ligu na Bohemce zahrál. Je to na něm a ten půlrok k tomu má, je mu osmadvacet let, má to těžké, začal kariéru v osmnácti letech v Atletiku Madrid, bohužel ho přibrzdila častá zranění. Uvidíme, jak to bude dál, každopádně ten půlrok na to se předvést, tady má," dodal Busta a odjel domů přemýšlet o zítřejším zápase.