Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Bohemians vstupují do Tipsport Cupu

Nedělním zápasem proti Českým Budějovicím vstoupí fotbalisté Bohemians do další fáze zimní přípravy. Právě v neděli od 13:00 Bohemka započíná své vystoupení na letošním Tipsport Cupu. Tipsport Cup 2007, s přívlastkem zimní fotbalová liga, odstartoval 13. ledna a hraje se stejným způsobem jako v minulém ročníku, kdy se osvědčil systém čtyř skupin. Utkání ve skupinách se odehrají během čtyř víkendů v období 13. ledna - 4. února. Do dalších bojů postoupí vítězové skupin a semifinálové dvojice určí los. Semifinále, finále a utkání o třetí místo se budou hrát v termínu 10. a 11. února v Praze na umělém trávníku Slavie v Edenu. Bohemka bude stejně jako v minulém roce nastupovat v „PRAŽSKÉ SKUPINĚ“, kde bude o postup bojovat se Slavií, Příbramí, Viktorií Žižkov a oproti minulému ročníku také nově se svým nedělním soupeřem Dynamem České Budějovice.

Bohemians vstupují do Tipsport Cupu

V minulém roce byla Bohemka přizvána především díky svým věrným fanouškům, kterých na vybrané zápasy chodilo více než 500. Letos tomu je již jinak. Nejenže Bohemce věrní fanoušci zůstali, ale především herní projev na loňském turnaji přesvědčil pořadatele, aby Bohemku povolali opět do boje s většinou prvoligové smetánky.

Počet účastníků je 20 družstev, která jsou rozdělena do čtyř skupin, A, B, C a D. Hraje se systémem každý s každým. Družstva, která se umístí ve skupinách na 1. místě sehrají spolu nejprve semifinále – příslušné dvojice budou vylosovány. Poražení semifinalisté sehrají následně utkání o třetí a čtvrté místo a vítězové semifinále finálové utkání o první a druhé místo. V uvedených utkáních, pokud skončí nerozhodným výsledkem, rozhodují o vítězi kopy ze značky pokutového kopu podle Pravidel fotbalu. Utkání se hrají 2x45 minut a během zápasu se může vystřídat až sedm hráčů

Vítěz turnaje získá prémii 200 000 Kč, poražený finalista o polovinu méně. Bronzové mužstvo si odnese prémii 50 000 Kč a poražený z utkání o třetí místo 30 000 Kč. Každé mužstvo, které se umístí na druhém místě své základní skupiny si z turnaje odnese 20 000 Kč - získá tak zpět své startovné.

HISTORIE TIPSPORT CUPU

První ročník Tipsport Cupu se odehrál na půdě Čechie Karlín již v roce 1998 a premiérovým vítězem se stali vršovičtí klokani. Navíc Jaromír Blažek byl zvolen nejlepším brankářem turnaje a Dalibor Slezák se stal nejlepším střelcem.
V dalším roce byl turnaj přejmenován na Mitre Cup a Bohemka v souboji o páté místo porazila na penalty právě svého nedělního soupeře z Českých Budějovic. Jaromír Blažek byl opět zvolen nejlepším brankářem a mužstvo Bohemians získalo premiérově udělovanou Cenu FAIR-PLAY.
O rok později nad Botičí opět cinkaly medaile. Bohemka získala bronz na znovu přejmenovaném turnaji, který se hrál tentokrát pod názvem Praha Cup. Klokani proskákali na třetí místo opět po výhře nad Budějovicemi.
Na třetí místo dosáhli Bohemians i o rok později, kdy se hrálo poprvé pod hlavičkou sázkové kanceláře Tipsport.
V roce 2002 měli možnost fotbalisté Bohemians opět zdvihnout nad hlavu trofej pro nejlepší tým. Nakonec však ztratili dobře rozehraný finálový zápas s Jabloncem, který zvítězil až na pokutové kopy. Kamil Čontofalský potvrdil zvolením nejlepším brankářem turnaje, že v ďolíčku o kvalitní gólmany nikdy není nouze.
V roce 2003 Bohemka sice svou skupinu vyhrála, ale ve finále nestačila na tehdy ambiciózní Xaverov, kterému podlehla 1:2.
V roce konání mistrovství Evropy v Portugalsku zaznamenali Bohemians svůj vůbec nejhorší výsledek v historii zimního turnaje-Bohemians vyhráli pouze jedno utkání a když v zápase o poslední místo podlehli i Českým Budějovicím museli se s turnajem rozloučit s ostudou.
Pro fanoušky nejsmutnější ročník Tipsport Cupu se ale hrál roku 2005. Nešlo tolik o výsledky, jako o loučení s Bohemkou jako takovou. Poslední turnajové utkání(o páté místo se Slavií) pojali fanoušci jako manifest za zachování zelenobílých barev. Ani fanoušci nic nezmohli(prozatím) a Bohemka se loučila s fotbalovým světem porážkou 0:5.

Měl to být na dlouhou dobu poslední zápas Bohemky vůbec, nejen na Tipsport Cupu. Poté se ale stalo něco, co nemá v českých luzích a hájích - a možná nejen tam - obdoby. Fanoušci Bohemky se složili na záchranu milovaného klubu, a tak Bohemka nejenže vstala z mrtvých a již od léta hrála třetí fotbalovou ligu, ale zimní přestávku si opět zpříjemnila tradičním Tipsport Cupem. Tam překvapila nejen obrovskou základnou svých fanoušků, ale také poměrně úspěšným vystoupením, kdy se až do závěrečných vteřin rozhodujícího zápasu se Slavií prala o postup do semifinále. Nakonec to v zápase nevyšlo, ale vzhledem k tomu, že Mladá Boleslav, postupující ze své domácí skupiny, měla naplánované zahraniční soustředění, tak Bohemka postoupila dodatečně místo "Škodováků" do semifinále prestižního turnaje. Tam sice nestačila na suverénně hrající Teplice, ale chuť si klokani spravili v boji o třetí místo, kde s přehledem přehráli prvoligové Brno.

PROGRAM SKUPINY A

14.1.2007 - neděle 13.00 hod. Dynamo Č. Budějovice – FK Marila Příbram
20.1.2007 - sobota 11.00 hod. FK Viktoria Žižkov - SK Slavia Praha
21.1.2007 - neděle 13.00 hod. Bohemians 1905 - Dynamo Č. Budějovice
27.1.2007 - sobota 11.00 hod. FK Marila Příbram - Bohemians 1905
27.1.2007 - sobota 13.30 hod. Dynamo Č. Budějovice – SK Slavia Praha
28.1.2007 - neděle 11.00 hod. SK Slavia Praha - Bohemians 1905
01.2.2007 - čtvrtek 14.30 hod. FK Viktoria Žižkov - Dynamo Č. Budějovice
03.2.2007 - sobota 11.00 hod. SK Slavia Praha - FK Marila Příbram
04.2.2007 - neděle 11.00 hod. Bohemians 1905 - FK Viktoria Žižkov
07.2.2007 - středa 14.30 hod. FK Marila Příbram - FK Viktoria Žižkov