Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Nedělní invaze Klokanů do Jablonce

Bohemians se v neděli představí po čtrnácti dnech znovu v nejvyšší soutěži. V neděli od 17 hodin hrají Klokani v Jablonci a budou chtít navázat na poslední střelecké úspěchy. V posledním ligovém utkání dali dva góly Viktorii Žižkov, v poháru pak nastříleli čtyři góly. Po protržení střelecké smůly se Bohemka chystá do Jablonce. "Současné postavení Jablonce je pro mě trochu překvapivé. Hráčský kádr mají velmi kvalitní a před sezonou jsem je čekal v popředí tabulky," přiznal sportovní manažer Bohemians Zbyněk Busta. Do Jablonce přijedou s Bohemkou stovky fanoušků, podpora v hledišti bude znovu velká.

Nedělní invaze Klokanů do Jablonce

Bohemians jsou před tímto víkendem na 14. místě tabulky. V pěti zápasech třikrát remizovali a dvakrát prohráli. Stále čekají na první vítězství. "Respektujeme sílu soupeře a jedeme na sever Čech odvést dobrou práci. Soupeř má velmi dobrou ofenzivu a zkušenou obranu. My se stále s první ligou seznamujeme a naším cílem je, vyvarovat se individuálních chyb, které nás připravily o body v Plzni," říká Busta. Trenéři musí řešit několik otazníků v útoku. "Bálek začal v týdnu trénovat po zranění kotníku, Ordoš má problémy se zády. Uvidíme, jak se situace vyvine o víkendu, ale v tuto chvíli máme dostatek hráčů, kteří je mohou nahradit," dodává Busta.

Také v obraně dojde možná ke změně kvůli zranění. Po čtyřech zápasech se do týmu vrací stoper Pavel Lukáš. Vyloučení v Liberci mu vystavilo stop na čtyři utkání, poslední si odseděl v Poháru ČMFS ve Dvoře Králové. Naopak mladý stoper Michal Pávek, který ho v předchozích zápasech skvěle nahradil, je zraněný a v jablonci bude s největší pravděpodobností chybět. "Michala stále bolí kotník poté, co musel v souboji s Viktorkou vystřídat. Už lehce trénuje, ale na zápas to ještě nevypadá."

Pražané venku často neprohrávají. Na hřištích soupeřů prohráli sice v posledním utkání v Plzni, ale bylo to téměř po roce, co Bohemka venku prohrála. V neděli v Jablonci se bude Bohemka snažit o další bodový zisk, který by ji pomohl před blížícím se derby se Slavií.