Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Jan Morávek druhý v anketě Objev roku

Jan Morávek, devatenáctiletý talent Bohemians 1905, dosáhl dalšího individuálního úspěchu. V novinářské anketě Zlatým míč za sezonu 2007/08, která byla vyhlášena až nyní, získal druhé místo v kategorii objev sezony. Překonal ho jen slávista František Dřížďal, který ve své premiérové ligové sezoně byl jedním ze základních kamenů sestavy Slavie. Ovšem Dřížďal se stal objevem paradoxně až ve svých třiceti letech, předtím ligu nikdy nehrál, a tak splňoval kritéria ankety. Morávek je mezi nejmladšími hráči považován za největšího talent, přestože odehrál jen polovinu sezony. „Potěšilo mě to, ani jsem nevěděl, že ta anketa teď vyhlašována. Pár hlasů jsem dostal i v hlavní kategorii o nejlepšího fotbalistu, to mě udělalo taky velkou radost,“ říká skromně Jan Morávek.

Jan Morávek druhý v anketě Objev roku

V hlavní anketě skončil na 35.místě s dvěma body. Až za ním skončili například útočník Milan Baroš, bývalý obránce Sparty Michal Kadlec. „Víc by mě těšila záchrana v lize. Chci hrát pro tým, pro Bohemku. Individuální ocenění je hezké, ale fotbal je kolektivní sport,“ říká Mori, který před týdnem oslavil devatenácté narozeniny. Mori je zároveň i velkým favoritem ankety hráč roku Bohemians 1905, která bude vyhlášena letos při Vánocích s Klokanem.

VÝSLEDKY ANKETY OBJEV SEZONY 2007/08
1. František Dřížďal (Slavia) 88, 2. Jan Morávek (Bohemians 1905) 64, 3. Lukáš Mareček (Brno) 15, 4. Ondřej Kušnír (Žižkov) 14, 5. Lukáš Bajer (Olomouc) a Jan Krob (Kladno) oba 7.