Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Deník Jana Morávka: den třetí

Jan Morávek už poznává zakoutí obrovského stadionu Schalke a poznává i dokonalou německou propracovanost přípravy. V pondělí měli v Schalke na programu fyzické testy, které se hodně lišily od těch českých. Mori si vyzkoušel několik atletických disciplín, odpoledne si prošel stadion a večer unavený usedl k počítači, aby napsal další díl svého deníku pro fanoušky Bohemians:

Deník Jana Morávka: den třetí

Den číslo 3: Testy a návštěva stadionu

Dnešní den byl, co se týče náročnosti tréninku, zatím nejhorší. Už v devět ráno měly začínat testy, ale přes noc napadlo tolik sněhu, že auto, které nás mělo převést do haly, zapadlo a způsobilo hodinové zpoždění. Zhruba v deset hodin se naše skupina (Asamoah, Neuer, Jones a já) dostala do haly, kde měla probíhat první část testů - rychlost. Tento test se skládal ze sprintu na třicet metrů a slalomu. Obě tratě sledovala čidla a celý průběh běhu hned vyhodnocoval počítač. Po dokončení jsem se trošku bláhově zeptal Manuela Neuera: 'Das ist alles?',on se jen pousmál a pravil:'Nein'. V tu dobu jsem ještě netušil, že nás čeká dalších několik věcí v posilovně a běh na pásu:) Pak následoval přesun do posilovny a test výskoku, který proběhl bez problémů.

O dost horší byl test, který byl potom - bench. Působilo trošku trapně, když 'Aza' přede mnou zvedl přes sto kilo a já s vypětím všech sil jsem zvedl kolem sedmdesáti kilogramů:) Další cvičení na břicho a záda už byly v pořádku. Na závěr programu přišlo klasické běhání na pásu (jediným rozdílem bylo, že v průběhu testu mi třikrát brali krev z ucha), kde jsem podle mého názoru obstál. Potom jsem si zahrál kulečník se čtvrtým gólmanem (čekal jsem další ostudu, ale prohrál jsem jen těsně:)) a šel jsem na oběd, kde jsem se musel opět představovat, tentokrát kuchařovi Schalke 04, kterým je usměvavý Vietnamec.

Po obědě jsme s panem Němcem vyrazili na rychlou prohlídku Veltins Arény, kam se vměstná více než šedesát tisíc fanoušků. Prohlédl jsem si jak stadion, tak kabiny a potom jsme prohlídku uzavřeli v místním fanshopu. To byl ve zkratce můj zatím nejobtížnější den, uvidíme, co bude zítra. Vím jen, že na programu jsou dva tréninky - jeden by měl být na hřišti a druhý v terénu. Už, aby byl čtvrtek a mnou dlouho očekávané přátelské utkání, kde bych si měl zahrát jeden z poločasů a poprvé v rámci klubů obléknout jiný než zelenobílý dres...

Honza Morávek