Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Deník Jana Morávka: den čtvrtý

Pobyt Jana Morávka v Schalke se přehoupl do druhé poloviny a Honza má za sebou i první tréninkový zápas a hned skóroval. Ve svém deníku popisuje dvě tréninkové fáze na své stáži v Schalke i nervozitu při tréninkových zápasech. Mori má před sebou ještě tři dny v bundesligovém klubu a poté se vrátí do Česka, kde ho můžete poprvé spatřit v sobotu v O2 Areně. Přečtěte si deník, který píše pro fanoušky Bohemky:

Deník Jana Morávka: den čtvrtý

Den číslo 4 - První gól

Hned po příchodu do kabiny jsem se převlékl do modrobílého tréninkového oblečení a šel jsem na odebrání krve.Jeden z místních členů realizačního týmu (nevím přesně,co má v týmu za funkci,protože jich je tady hrozně moc:)) mi odebral krev z prstu a já se následně vrátil do kabiny, kam se postupně trousili všichni členové týmu. Následoval klasický předtréninkový proslov v kabině, ze kterého jsem tentokrát postřehl, že z důvodu špatného počasí se trénink přesouvá do haly, kam jsme následně doklusali. Po nikterak záživné rozcvičce přišlo na řadu posilování ve dvojicích. Do dvojice jsem 'vyfasoval' Dannyho Latzu. Ostatní dvojice, co jsem stihl vypozorovat, často tvořili hráči ze shodných zemí (např. Kenia,Kobiašvili-Gruzie / Farfan, Zambrano -Peru/ Bordon,Rafinha-Brazílie).

Po pár cvičeních s míči se šlo konečně na hru, kde jsem si mohl vyzkoušet, i když jen na tréninku, jaký vlastně je 'velký' fotbal. Zápas byl poněkud vyhrocený, furt se někdo hádal (většinou Ernst a Asamoah), ale to k tomu patří:) Já byl v týmu 'žlutých', který nakonec prohrál 4:6 a doplatil na to, že nikdo nebránil. V týmu jsme měli jen dva obránce a tím byli Heiko Westerman a Srb Mladen Krstajič. Naopak v útoku se to hemžilo hvězdami světového formátu - Kuranyi, Asamoah, Rakitič. Trochu paradoxní proto bylo, že jeden z gólu jsem vsítil já a to po česko-uruguayské spolupráci s Vicente Sánchezem. Hned mi k němu gratuloval asistent trénera Mike Büskens. Dále se mezi střelce zapsali Asamoah, Rakitič a právě Sánchez. Na straně protivníka vsítil 4 góly po celém těle potetovaný Jermain Jones. Mezi tréninky byla asi hodinu a půl pauza, tak mě 'Aza' vzal do místnosti, kde bylo asi dvacet postelí, které byly povlečeny v barvách Schalke a kde hráči mezi tréninky spí. Vlezl jsem si nahoru na palandu a po pěti minutách jsem uslyšel, jak si pode mnou pochrupuje Kevin Kuranyi:) Po chvilce jsem usnul také. Po probuzení mě čekala druhá tréninková fáze, která byla stejně jako první trénink v parku. Tentokrát to nebylo třikrát patnáct minut, ale jednou čtyřicet minut běhu.

Po návratu do kabiny jsem ještě pohovořil s trenérem Ruttenem  (ptal se,jak jsme na tom s Bohemkou v tabulce a kolik jsem zatím vstřelil branek) a s polským fyzioterapeutem, který už je v Schalke pět let a šel jsem na hotel. V půl páté jsem dorazil na pokoj, kde jsem se kouknul na druhý poločas nezáživného přáteláku AC Milán vs. Hamburg a šel jsem na večeři. Zítra jsou na programu opět dva tréninky, tak doufám, že si zase na tréninku zahrajeme a že tentokrát bude můj gól vítězný...

Honza Morávek