Nacházíte se na archivních stránkách Virtuálního Ďolíčku, klubový web naleznete na https://www.bohemians.cz.

Reprezentanti v dresu Bohemky

Pryč jsou doby, kdy pro Bohemku reprezentační přestávka nic neznamenala. Teď každý reprezentační termín znamená zásah  do sestavy, zvláště když druhá liga nemá přestávku. Navíc, pokud se jedná o oficiální termín FIFA, hráči povolaní do reprezentace musí na sraz odjet, v případě zranění pak během reprezentačního termínu nesmí nastoupit ani za klub. Do Mostu kvůli tomu nejede trojice Morávek, Ibragimov, Cseh. „Pro Bohemku je dobrá vizitka, že má ve svém středu reprezentanty, protože to je další důkaz kvality kádru,“ říká Jiří Steinbroch, ředitel Bohemians 1905. Nejvíce se zatím ukázal Jan Morávek, který má zase sebou celý zápas v dresu „jednadvacítky“. „Hráli jsme proti domácímu Egyptu. Zápas nic moc, ale vyzkoušeli jsme si prostředí, ve kterém se bude hrát na podzim světový šampionát dvacítek,“ napsal po utkání „Mori“ v hodnotícím emailu přímo z Egypta.

Reprezentanti v dresu Bohemky

Devatenáctiletý reprezentant odehrál celých devadesát minut ve středu zálohy. Přípravné utkání nakonec skončilo 0:0. „Foukal silný vítr, takže to hodně omezovalo možnost kombinace. Osobně jsem se necítil špatně, snažil jsem se jet nadoraz, ale určitě to mohlo být ještě lepší,“ hlásil Honza Morávek z Egypta, kde bude až do pondělí. „V neděli hrajeme ještě zápas s Koreou, tam budu zřejmě na střídačce, ale nebudu moci sledovat utkání Bohemky v Mostě. Držím klukům palce, snad to vyjde,“ zmiňuje se Mori o svém mateřském klubu.

Horší zprávy přicházejí z východu. Aziz Ibragimov se mohl radovat z vítězství Uzbekistánu nad Katarem 4:0, ale útočník Bohemians strávil celý zápas jen na lavičce. Snad se dočká ve středu, kdy jeho tým hraje v Austrálii další kvalifikační zápas o mistrovství světa.

Obránce Martin Cseh bohužel také nezasáhne do utkání reprezentace Slovenska do 21 let. Při pátečním tréninku si při jednom ze soubojů přivodil výron kotníku a vrátí se do Prahy zraněný.